„Sajber“ svet u Srbiji bez zaštite

Izvor: DobreVesti.rs, 16.Apr.2014, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Sajber“ svet u Srbiji bez zaštite

PALIĆ - Stanje informacione bezbednosti u Srbiji je alarmatno i ne postoji organizaciona celina na državnom nivou, kao ni zvanična vizija potencionalnog rešenja – rekao je na „E-trgovini“, Zoran Živković, predstavnik Društva za informacionu bezbednost Srbije (DIBS).

Srbija se suočava sa problemom nedefinisane strukture, šta i kako treba braniti, sa kojim snagama i resursima, a do sada je registrovano čak 1700 hakerskih napada na sajtove više ministarstava.
Živković je podsetio da Srbija nema učešće u CERTU, koordinacionom centru za hitne odgovore za incidente na internetu, i da je to ono što je Srbiji neophodno, pored hitnog Zakona o informacionoj bezbednosti.
On je naglasio da se građani...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.