SAZNAJTE: Kako da prepoznate pravo ekstra devičansko ulje

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Jul.2023, 12:29

SAZNAJTE: Kako da prepoznate pravo ekstra devičansko ulje

Ako osetite miris voća, kikirikija ili čak rukole, to znači da je ulje kvalitetno. Loš znak je miris sirćeta, voska ili nedostatak mirisa, jer to znači da je ulje mešavina, piše N1 Zagreb.

 
U svetu se prodaje oko 70% lažnog maslinovog ulja, što znači da je pomešano sa drugim uljima. Čak su i u Hrvatskoj kompanije kažnjavane zbog prodaje treće klase ulja kao prvoklasnog, tačnije običnog maslinovog ulja pod imenom „ekstra devičansko“, piše Ordinacija.hr.
 
Prema propisima Ministarstva poljoprivrede, najkvalitetnije ekstra devičansko maslinovo ulje dobija se direktno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima, i sadrži najviše 0,8 grama slobodnih masnih kiselina izraženih...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.