Proslava 630 godina postojanja manastira Tumane

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Sep.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava 630 godina postojanja manastira Tumane

Duhovnim sabranjem u nedelju Sv. Otaca i presvlačenjem moštiju Sv. Zosima Čudotvorca započela je proslava 630 godina postojanja manastira Tumana.

 
Centralna proslava jubileja biće održana 14. i 15. septembra.
 
Manastir se prvi put pominje u XVIII veku. Manastirska crkva posvećena je Svetom arhangela Gavrilu, a u naosu crkve se nalazi kivot sa moštima Svetog Zosima Sinajita.
 
Ako se oslonimo na narodno sećanje, onda je ovaj manastir zadužbina Miloša Obilića. Ove godine manastir slavi 630 godina postojanja i poziva sve vernike i goste da sa radošću uzmu učešće u ovom velikom slavlju i upišu sebe u istoriju danas jednog od najposećenijeg manastira u Srbiji.
 ...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.