PODRŽITE: Književni izbor Štefica Cvek

Izvor: DobreVesti.rs, 29.Apr.2023, 16:54

PODRŽITE: Književni izbor "Štefica Cvek"

U toku je crowdfunding kampanja za osnivanje novčanog fonda književnog izbora „Štefica Cvek“.
 
Regionalna inicijativa Pobunjene čitateljke po drugi put organizuje književni izbor „Štefica Cvek“ za knjige koje obrađuju feminističke i kvir teme, objavljene u toku 2022. godine na BHSC i makedonskom jeziku.
 
Ovaj izbor nazvan je prema liku iz romana „Štefica Cvek u raljama života“ Dubravke Ugrešić, ne samo zato što je Ugrešić bila prva žena dobitnica NIN-ove nagrade, već i zato što je roman stekao status klasika jugoslovenske književnosti i neizostavno je feminističko štivo regionalne književnosti. „Štefica Cvek u raljama života“ izvrsno analizira kako (pop)kultura i književnost...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.