Osnovan Fond „Solidarnost“ za kulturne umetnike

Izvor: DobreVesti.rs, 07.Jul.2020, 21:06

Osnovan Fond „Solidarnost“ za kulturne umetnike

Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS), Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV), AICA Srbija, Stanica – servis za savremeni ples, BAZAART i Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije osnovali su Fond „Soldarnost“.

 
Fond je osnovan s ciljem da se obezbedi pomoć za umetnike i radnike u kulturi koji su zbog pandemije koronavirusa ostali bez ikakvih primanja a nisu obuhvaćeni merama pomoći Vlade Srbije pošto nemaju status samostalnog umetnika.
 
„Videvši da su mere pomoći izgledne samo za umetnike i kulturne radnike koje država prepoznaje na osnovu ugovora i statusa samostalnog umetnika, odlučili smo da osnujemo fond koji treba da pokrije sve one koji su ostali nevidljivi za...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.