Od 1. januara počela objedinjena uplata poreza

Izvor: DobreVesti.rs, 02.Jan.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. januara počela objedinjena uplata poreza

BEOGRAD - Objedinjena uplata poreza u Srbiji počela je od 1. januara a ova mogućnost predviđena je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Poreski obveznici će tako do 1. januara umesto 11 poreskih prijava podnosti samo jednu, koja će se predavati elektronski, upotrebom kvalifikovanog elektronskog sertifikata.
Do 1. marta poreskim obveznicima koji za objedinjenu naplatu nisu spremni, a tu je reč uglavnom o velikim privrednim sistemima, omogućen je prelazni režim, a od marta stari sistem zbirnih prijava prestaje sa radom i postojaće samo pojedinačne prijave koje će funkcionisati u okviru sistema objedinjene naplate poreza i doprinosa.
Podnošenje poreske prijave obavezno je isključivo...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.