Obeležen 64. Nacionalni dan Alžira

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Nov.2018, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen 64. Nacionalni dan Alžira

U beogradskom hotelu „Hilton“, ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub priredio je, 21. novembra 2018, prijem u čast 64. godišnjice početka rata za nacionalno oslobođenje.

 
Uz predivne zvuke alžirske i srpske himne, u izvođenju gradskog ženskog hora „Barili“, pod dirigentskom palicom Katalin Tasić, ambasador Šebšub je podsetio na to da se ovog dana obeležava godišnjica 1. novembra 1954, dana kada je počela borba za nacionalno oslobođenje.
 
Toga dana Alžirci su odlučili da se pobune protiv tlačenja, nepravde i ponižavanja, u kojima ih je kolonijalni sistem držao od 1830, da bi povratili slobodu, dostojanstvo, identitet, i od Alžira stvorili nezavisnu i suverenu zemlju.
 ...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.