Nova ekonomska šansa za Brazil

Izvor: DobreVesti.rs, 04.Jan.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ekonomska šansa za Brazil

BEOGRAD - Privreda Brazila, najveća u Latinskoj Americi, postepeno se oporavlja pošto je zemlja prošla kroz najdublju recesiju poslednjih decenija, a ukupan domaći proizvod (BDP) umanjen tokom 2015. i 2016. godine za preko sedam odsto. Ekonomisti očekuju da je BDP porastao u 2017. za 1,1 odsto, najviše od 2013, a da će u 2018. ubrzati na 2,6 odsto.

 
Sporiji rast infracije je podstakao kupovnu moć brazilskih porodica, a niske kamatne stope dovele do uzleta preduzetničkih ulaganja. Nacionalna banka Brazila očekuje da su potrošačke cene tokom 2017. porasle za 2.8 odsto, manje od očekivanih 3,2. Ulaganja su uvećana za 1,6 odsto, prvi pozitivan rast za četiri godine.
 
Predsednik Brazila Mišel...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.