Muškarac kog je Desanka Maksimović volela u inat svima

Izvor: DobreVesti.rs, 04.Jun.2021, 12:14

Muškarac kog je Desanka Maksimović volela u inat svima

Napisala je neke od najlepših stihova srpske poezije, koji će zauvek nalaziti mesto u školskim lektirima i srcima čitalaca.

 
 
Desanka Maksimović je možda i najčuvenija srpska pesnikinja, ali za ljubavnu priču koja je obeležila njen život malo ko zna.
 
O muškarcu kog je volela do kraja svog života i pored koga je na kraju i sahranjena, Desanka je govorila pred svoju smrt.
 
Pesnikinju je na njen 94. rođendan intervjuisao novinar Borislav Gajić za list NIN. U tom razgovoru, ona je otkrila kako je upoznala svog supruga Sergeja Slastikova Kalužanina, siromašnog ruskog emigranta. Mnogima nije bilo jasno zašto se udala baš za njega.
 
 
Desankina...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.