Monografija znamenitih Novljanki

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Dec.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monografija znamenitih Novljanki

HERCEG NOVI - Na  svečanoj promociji u dvorani "Park" u Herceg Novom predstavljena je knjiga "Znamenite Novljanke u svijetu kulture, umjetnosti, nauke i sporta“ profesora i  istoričara umjetnosti Lazara Seferovića.
Monografija je štampana na 445 strana sa 822 fotografije, a  mjesto u knjizi našlo je 27 poznatih Novljanki.

Gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić istakao je "da je  ova knjiga svjedočanstvo ženske emancipacije“ i da je „ovo delo prilog zavičajnoj zbirci grada i poklon generacijama, koje svjedoči o veličini i značaju žena Herceg Novog“.
Predstavljajući monografiju Vujica Ognjenović je istakao da je autor prof. Lazara Seferovića tom knjigom pokazao da se nivo demokratskog...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.