Međunarodni dan zadrugarstva

Izvor: DobreVesti.rs, 03.Jul.2015, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan zadrugarstva

BEOGRAD – U organizaciji Zadružnog pokreta i Društva agrarnih ekonomista Srbije (DAES) sutra će biti obeležen Međunarodni dan zadrugastva.


Međunarodni dan zadrugarstva podseća šta zadruge rade da poboljšaju ekonomski i društveni razvoj u svetu.

Međunarodni dan zadrugarstva, se u svim državama prigodno proslavlja svake prve subote u julu mesecu od 1923. godine, a Organizacija ujedinjenih nacija ga je od 1995. godine proglasila za Svetski dan zadrugarstva.

Povodom ovog dana sutra od 10 do 17 časova na Trgu Nikole Pašića i Bezistana održava se Sabor zadrugara i udruženih poljoprivrednika Srbije, a na skup je pozvana i ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Sabor zadrugara i udruženih proizvođača

Izvor: Studio B, 04.Jul.2015, 12:42

Povodom Međunarodnog dana zadrugarstva na Trgu Nikole Pašića održan je prvi Sabor zadrugara i udruženih proizvođača. ..Ovaj dan se u celom svetu obeležava pod sloganom „Birajte zadruge birajte zadrugarstvo", a posetioci su do 18 časova moći da vide šta su pripremili zadrugari iz cele Srbije...Cilj...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.