Međunarodni dan profesora francuskog jezika

Izvor: DobreVesti.rs, 08.Dec.2019, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan profesora francuskog jezika

Francuski jezik je po zastupljenosti peti jezik u svetu posle mandarinskog, engleskog, španskog i arapskog a na drugom mestu, posle engleskog, kao jezik koji se u svetu izučava kao strani jezik. Više od 50 miliona ljudi, sa svih pet kontinenata, uči francuski kao strani jezik, a više od 80 miliona uči na francuskom jeziku, rekao je novoimenovani ambasador Republike Francuske u Beogradu Žan Luj Falkoni.

 
Ambasador Falkoni, domaćin profesorima iz Beograda i Srbije, povodom Međunarodnog dana profesora francuskog jezika, 28.novembra, istakao je kao zajedničku odgovornost vraćanje dostojanstva zanimanju profesora, a posebno profesorima francuskog jezika koji je u ne tako dalekoj istoriji bio diplomatski jezik i...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.