Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti

Izvor: DobreVesti.rs, 15.Feb.2014, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti

BEOGRAD – Danas se u Srbiji i u svetu obeležava Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti sa ciljem da se ukaže na probleme sa kojima se suočavaju obolela deca i njihove porodice, kao i celo društvo u obezbeđivanju adekvatnog lečenja, nephodnosti psihološke, moralne i svake druge podrške.

U lečenju malignih bolesti kod dece je najvažnija rana dijagnostika, a kasnije u lečenju psihološka podrška roditeljima i deci, što Srbiji nedostaje.
Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović-Batut“ tokom prošle godine u Srbiji je od malignih bolesti obolelo 339 mališana, stopa preživljavanja je 65 do 70 odsto, dok je u zemljama zbog ranog otkrivanja i lečenja na vreme viša od 80...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodni dan dece obolele od raka

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2014

Danas se obeležava Međunarodni dan dece obolele od raka. Predstavnici udruženja roditelja te dece ukazuju da više psihologa na klinikama i rana dijagnostika malignih bolesti povećava šansu za izlečenjem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.