Kulturno pamćenje tršćanskih Srba

Izvor: DobreVesti.rs, 07.Okt.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kulturno pamćenje tršćanskih Srba

Promocija knjige „Kulturno pamćenje tršćanskih Srba“ autora dr Mile Mahajlović održaće se 12 oktobra sa početkom u 19 časova na Pravnom fakultetu u Beogradu.

 
Mila Mihajlović, promociju čije knjige o italijanskim mornarima i srpskoj vojsci u I svetskom ratu smo imali prošle godine, dolazi ponovo, ovog puta sa izuzetno zanimljivim predavanjem o kulturi Srba u Trstu!
 
Knjiga „Kulturno pamćenje tršćanskih Srba“ je jedinstvena naučna studija koja kroz teorijski i empirijski pregled naslova definiše dva pojma: kulturno pamćenje i nacionalnu kulturu u dijaspori, formira jasnu, opštu sliku o kulturološkim specifičnostima Srba u Trstu, te formira platformu za formulisanje preciznih...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.