JEDAN PAS: Vredan kao trojica čobana

Izvor: DobreVesti.rs, 01.Jan.2024, 10:01

JEDAN PAS: Vredan kao trojica čobana

Pulini su inteligentni, vredni, hrabri i nezamenljivi pastirski psi. Vode poreklo iz Vojvodine a poznati su i pod imenom srpski ovčarski pas ili Vojvođanski ovčarski pas.

 
Pulin je ovčarski pas, odgovoran i čuva sve što mu se poveri. Živahan je i uporan u izvršenju zadataka, lako se gaji, a izvanredan je i porodični pas za dvorište, pošto voli decu, i jako je odan. Pametan je i lako i brzo uči. Priznaje samo jednog gazdu, ali kome je veran do smrti. Izuzetno su verni pa se dešavalo da ga prodaju a on neće da radi kod novog gazde i tačka.
 
Ima špicastu glavu, uspravne ušima, tamne očima i kovrdžavu dlaku. Najčešće je crne ili bele boje, ali ima i žutih i sivih.
 
Čuva...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.