Izložba „Školovane žene Srbije“

Izvor: DobreVesti.rs, 25.Nov.2019, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba „Školovane žene Srbije“

Izložba „Školovane žene Srbije“ biće otvorena danas u 18 časova u Udruženju Slikara i Ljubitelja Slikarstva Kornjača, Carigradska 9.

 
"Naša izložba je pokušaj da se poveže faktografija života značajnih žena sa teritorije Srbije, sa umetničkim delom koje isijava tragove ženskog života i njihove borbe za samorazumevanje... Prikazujući živote osvešćenih žena, prikazujemo put oslobađanja od sopstvenih predrasuda i ukazujemo na značaj umetničkog iskustva na putu profinjavanja društva. Umetnik, kao sizimograf, prepoznaje podrhtavanje narušene ravnoteže odnosa muškarca i žene i svojim senzibilitetom crta stazu novog uspostavljanja odnosa na kojem, oduvek, počiva svet“, objašnjava u najavi...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.