Izložba Kapetani reka i mora

Izvor: DobreVesti.rs, 15.Nov.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Kapetani reka i mora"

HERCEG NOVI - U hercegnovskoj galeriji “Josip Bepo Benković” u toku je izložba “Kapetani reka i mora - Srbija i Boka Kotorska”, na kojoj posetioci mogu da vide mnoge zanimljive istorijske predmete, makete brodova, plovidbene karte, fotografije i druge predmete iz porodičnih arhiva nadaleko čuvenih bokoljskih pomoraca.

Organizatori izložbe, koja traje do 18. novembra u Herceg Novom, a posle se seli u Pomorski muzej u Kotoru, su Muzej nauke i tehnike iz  Beograda, galerija “Josip Bepo Benković“ i Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom.
Autor izložbe, koja govori o slavnoj pomorskoj prošlosti Novljana, o kojoj se danas malo zna, a čiji su čuveni pomorski kapetani proneli slavu širom sveta, ...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.