INCLUSIO APLIKACIJA: Lakši život za osobe s invaliditetom

Izvor: DobreVesti.rs, 14.Nov.2023, 14:17

INCLUSIO APLIKACIJA: Lakši život za osobe s invaliditetom

Bojan Martinović sa svojim timom osmislio je aplikaciju koja olakšava svakodnevnicu ljudima sa raznim oblicima invaliditeta, a od njegovog rešenja benefite imaju i objekti od javnog značaja.

 
Saobraćajna gužva, red na kasi, neregulisan gradski prevoz, radovi na putu i ostale nedaće s kojima se svakodnevno susrećemo, nemerljivo su teže osobama s invaliditetom. Njima su neophodni posebni uslovi — rampe za kolica, signalizacija za slepe i slabovide, te druga pomagala koja im olakšavaju život, a toga u našoj zemlji nema ni upola koliko je potrebno da bi se postigla prava inkluzivnost. Zato naši sugrađani sa određenim telesnim disfunkcijama moraju da se snalaze i unapred znaju na kojim mestima im je omogućena...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.