Heroji smetova – plus za ljudskost

Izvor: DobreVesti.rs, 16.Jan.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heroji smetova – plus za ljudskost

Stiže novi ledeni talas, a mi ovom prilikom želimo da podsetimo na pređašnji ledeni talas i hrabre ljude koji su spasavali ljude iz smetova. Da vas podsetimo da i ovoga puta nećete ostati sami, zaboravljeni u seoskoj nepristupačnoj kućici, planinskom putu ili neshvatljivo za savremeni svet ali ne i za Srbiju na - auto-putu.


Vatrogasci, policajci, planinari, lovci, žandarmerija, Gorska služba spasavanja....svi su bili na visini zadatka. Zanimljivo je za Srbiju uvek bilo da kad zataji sistem – na scenu stupaju pojedinci - spasioci bez opreme, bez motorizovanih sanki, bez normalne opreme, obuće, odeće.

Da nije bilo ovih humanih ljudi, srpski zimski minus bi zabeležio još jedan minus – minus ljudskosti....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.