FILMSKI FESTIVAL: Merlinka od 8. do 11. decembra u Domu omladine Beograda

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Nov.2022, 11:01

FILMSKI FESTIVAL: Merlinka od 8. do 11. decembra u Domu omladine Beograda

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od 8. do 11. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda.

 
„Sloganom Acta, non verba odnosno Dela, ne reči festival želi da istakne da podrška LGBT+ zajednici koja se zasniva na rečima i lajkovima ne daje rezultate i više nije dovoljna. Vreme je za dela. Vreme je za akciju! Vreme je za angažovanu filmsku umetnost, fizičko prisustvo i Merlinka filmski festival“, navodi direktor festivala Predrag Azdejković.
 
Tokom četiri dana manifestacije biće prikazano 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova, među kojima su izraelski „Zabrinuti građanin“ Idana Haguela koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlinalu,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Decembarski Zmajdani lepih reči od 1. do 10. decembra u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022, 10:03

Decembarski Zmajdani lepih reči održaće se u Novom Sadu od 1. do 10. decembra, a obuhvatiće niz programskih dešavanja: 31. Festival monodrame za decu, pozorišne, likovne i poetske radionice za decu i mlade, razgovore o dramskoj umetnosti, promocije novih knjiga, izložbe ilustracija i digitalnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.