Danas se obeležava Svetski dan srca

Izvor: DobreVesti.rs, 29.Sep.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas se obeležava Svetski dan srca

BEOGRAD – Pod sloganom „Krenite putem zdravog srca“ danas se u Srbiji i širom sveta obeležava Svetski dan srca koji treba da naglasi značaj zdravih stilova života, kao i značaj prevencije faktora rizika.

Svake godine u svetu od bolesti srca i krvnih sudova mozga umire 17,1 miliona ljudi, što stavlja ovaj uzrok smrti na vodeće mesto.
Naučno je, međutim, dokazano da se dve trećine prevremenih smrti od nezaraznih bolesti, uključujući i smrtnost od srčanog i moždanog udara, može sprečiti unapređenjem zdravlja i sprečavanjem nastanka bolesti, a preostala trećina može da se spreči unapređenjem sistema zdravstvene zaštite.
U Srbiji svakog sata od različitih oblika kardiovaskularnih bolesti...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji svakog sata umre šest osoba!

Izvor: Press, 29.Sep.2013

Od 2001. do 2010. godine stopa smrtnosti od bolesti srca i krvnih sudova u Srbiji opala je kod žena za 14 odsto, a kod muškaraca za 16 odsto, ali i pored registrovanog pada stope umiranja, Srbija se nalazi u grupi zemalja sa rizikom koji je viši od prosečnog za zemlje evropskog regiona, navodi se...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.