DAN BDP: Dodela nagrada i priznanja

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Feb.2024, 19:40

DAN BDP: Dodela nagrada i priznanja

Beogradsko dramsko pozorište obeležilo je 20. februara 77 godina postojanja tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada i priznanja, a direktor Jug Radivojević istakao je tom prilikom važnost očuvanja kontinuiteta sa stvaralaštvom ranijih generacija umetnika, među kojima je posebno izdvojio reditelja Jagoša Markovića.

 
Dan pozorišta je prilika da se "podsetimo koliko je važan kontinuitet, da sačuvamo ono što su generacije iza nas stvarale i ostavimo nešto na šta će buduće moći da se oslone“, rekao je Radivojević uoči uručivanja nagrada na svečanosti u foajeu BDP-a, gde je napravili "Jagošev kutak", na mestu gde je ostavljao svoj bicikl, uz fotografije njegovih izuzetnih predstava “Sumrak bogova”...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.