ČAČAK: Prva nacionalna prestonica kulture Srbije

Izvor: DobreVesti.rs, 04.Jan.2023, 11:27

ČAČAK: Prva nacionalna prestonica kulture Srbije

Čačak je i zvanično poneo titulu prve nacionalne prestonice kuture i to upravo u ovoj 2023. godini. Za početak projekta svečano su pred kraj prošle godine predstavljeni najznačajniji programi, a sve pod motom „Čačanska rodna“ - inspirisanim prepoznatljivim imenom šljive iz tog kraja.

 
Kroz umetnički koncept koji spaja kaldrmisane raskrsnice koje zapljuskuje Morava i sve boji slobodom duha, izraza i snagom inspiracije najavljeno je više od 50 novih umetničkih programa u ovoj godini, ali i obeležavanje velikih jubileja. A prvim danom proleća 2023. godine Čačak će zvanično početi da diše kao prestonica kulture Srbije.
 
Umetnička galerija će svoj program započeti velikom...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.