Ako danas oročite 10.000 dinara, koliko dobijate?

Izvor: DobreVesti.rs, 13.Okt.2019, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako danas oročite 10.000 dinara, koliko dobijate?

Prošlo je vreme kada je trka za povoljnim kamatama i dobrom zaradom na štednji bila na ceni.

 
Istraživali smo koliko danas iznose kamate ne štednju u evrima, a koliko na štednju u dinarima - zaključak je da se u pojedinim bankama gotovo i ne isplati oročavati evre, dok je najisplativija štednja u dinarima i to na duže od godinu dana.
 
Kamatne stope na štednju u evrima trenutno su na minimalnom nivou. U najvećem broju banaka kamata je ista i iznosi 0,2 odsto za oročene evre na godinu dana do maksimalnih 0,6 procenata za oročene devize na tri godine.
 
Praktično, na oročenih 5.000 evra moguće je zaraditi tek nešto više od 10 evra na godišnjem nivou, uključujući i porez...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.