ADLIGAT: Veče Omana u Muzeju knjige i putovanja

Izvor: DobreVesti.rs, 31.Maj.2023, 23:52

ADLIGAT: Veče Omana u Muzeju knjige i putovanja

Veče Sultanata Oman – države na južnoj obali Arabijskog poluostrva poznatoj po dugoj moreplovačkoj istoriji, pustinjskim oazama, najvišim planinskim vencem u regionu, te plantažama palmi i tamjana održano je u Udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat.

 
Ovim povodom trojica Omanaca, radnika u kulturi, stigla su u Beograd, a predavanje je održao gospodin Hamis Amur Humaid Al Hatali, upravnik zamka u staroj i slavnoj omanskoj prestonici gradu Rustaku.
 
„Oman je država sa 82 zamka i tvrđava i više hiljada različitih fortifikacija po celoj teritoriji. Ulazak u priče iz 1001 noći - to je odlazak u Oman. Država je prethodnih decenija uložila ogromna sredstva u restauraciju...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.