ADLIGAT: Pramenovi sećanja Svetlane Mirčov - razgrnute senke

Izvor: DobreVesti.rs, 27.Feb.2024, 16:56

ADLIGAT: Pramenovi sećanja Svetlane Mirčov - razgrnute senke

Knjiga „Pramenovi sećanja – zbirka tekstova posvećena istorijskim temama“ bibliotekarskog eksperta Svetlane Mirčov predstavljena je u Udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat (Muzej knjige i putovanja, Muzej srpske književnosti).

 
O knjizi je govorila Svetlana Jančić, jedina žena upravnik Narodne biblioteke Srbije u 180 godina dugoj istoriji ove institucije. Urednik knjige je književnik i advokat Viktor Lazić, a izdavač je Udruženje Adligat.
 
Svetlana Mirčov se bibliotekarskim pozivom bavi četiri decenija i bila je u mogućnosti da se upozna sa različitom knjižnom i neknjižnom građom, knjigama, periodikom, starom i retkom knjigom, arhivskim dokumentima, prepiskama...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Veče Indonezije, izuzetni predmeti stigli u Beograd: Koncert grupe Dvipantara

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 14:23

U prepunoj sali Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat (Muzej knjige i putovanja, Muzej srpske književnosti) održan je koncert indonežanske tradicionalne muzike grupa Dvipantara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.