Pršutijada na Zlatiboru

Izvor: NaDlanu.com, 20.Avg.2013, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pršutijada na Zlatiboru

Na Zlatiboru, "nema zime" bar uz dobru pršutu. Sajam suhomesnatih proizvoda "Pršutijada" počinje na Srpsku novu godinu 13. januara i traje do 15. januara u Mačkatu.

Svečano otvaranje je u 11 časova uz nastup trubačkog orkestra Ivana Jovanovića i pevačkih grupa. Manifestacija će se održavati u porti crkve Svetog Ilije u Mačkatu, a na njoj će se predstaviti 22 izlagača iz zlatiborskog kraja koji će na prodajnoj izložbi predstaviti svoje proizvode - goveđu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i svinjsku pršutu, slaninu, kobasicu, stelju, pastrmu...Posetioci će glasati za najboljeg proizvođača na "Pršutijadi 2011" čime i sami učestvuju u nagradnoj igri, a nagrade za posetioce su džak pršute, kvadratni metar slanine i 10 metara kobasice.Planiran je i prateći muzički program, u kojem će nastupiti pevačka grupa "Zlatiborac" iz Rožanstva i duet braće Radović iz Jablanice, kao i pevačka grupa "Zlatiborska zora" iz Branežaca."Pršutijadu" organizuju opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Kulturno sportski centar "Čajetina" .
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine,   Nova godina,   Sveti Ilija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.