Zasvetlela jelka na Trgu republike

Izvor: Press, 14.Dec.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zasvetlela jelka na Trgu republike

Dečijom predstavom i programom za najmlađe zvanično je danas počeo program Beogradskog dočeka Nove 2015. godine, a gradonačelnik Siniša Mali uključio je osvetljenje na velikoj novogodišnjoj jelki.
Jelka, visoka 15 metara, ukrašena je simbolima Beograda, ali i sa ukrasima koji nose oznaku "Er Srbija" i "Etihad", koji su pomogli postavljanje jelke.

Gradonačelnik je taster, kojim je upalio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << novogodišnje osvetljenje, pritisnuo zajedno sa ćerkom, a društvo su im pravili generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić, koji je takođe došao u pratnji mališana, kao i veliki broj dece okupljene na Trgu Republike.

Mali je rekao novinarima da je grad želeo da da ulepša novogodišnje praznike Beograđanima i njihovim gostima te da je zbog toga grad okićen malo ranije.

"Očekuje nas i Samit šefova zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, premijer Kine nam dolazi u goste, i želeli smo da ovaj grad pokažemo u najboljem mogućem svetlu", dodao je Mali.

On je istakao da Grad za novogodišnje praznike očekuje rekordan broj turista, i da je to bio dodatni motiv da se grad okiti, ulepša i osvetli, i odbacio kritike da je grad isuviše ukrašen.

"Grad ukrašavanje nije koštalo ništa, jer je sve ovo ovde sponzorstvo naše nacionalne avio kompanije "Er Srbije" i "Etihada", tako da grad zgleda lepše zahvaljujući tim kompanijama.", rekao je gradonačelnik.

Grad je osvetljen ranije negio inače, ali ni to, kako tvrdi, nije koštalo grad.

"Grad po prvi put nije koristio podizvođače za postavljanje dekorativnog osvetljenja, već je to uradilo JKP ''Javno osvetljenje''", rekao je Mali i zahvalio se svima koji su učestvovali u pripremi, kako je rekao "malog spektakla za našu decu".

Kada je reč o novogodišnjem programu, Mali je ponovio da će biti postavljene tri bine - na Trgu Republike, Trgu Nikole Pašsića i ispred Filozofskog fakulteta, ali je rako da će se posle Samita znati ko će od izvođača nastupati u novogodišnjoj noći.

"Bine će biti postavljene i 30. i 31. decembra i mislim daće to biti najspektakularniji doček do sada. O izvođačima ćete biti upoznati do kraja nedelje, nakon Samita imaćemo podatke ko će učestvovati u novogodišnjem programu", rekao je Mali i dodao da Grad neće snositi troškove tih izvođača, već se traže kompanije i donatori koji bi pomogli u oprganizaciji.

U današnjem muzičko-scenskom događaju za najmlađe na Trgu republike, učestvovali su Minja Subota, Leontina Vukomanović i Tijana Dapčević uz horove "Dečjeg kulturnog centra" i "Čarolija", "Deca kompozitori" - učeasnici festivala FEDEMUS, članovi volakne grupe "Nađi svoju zvezdu", i baletskog studija Dečjeg kulturnog centra.

Ovim događajem započeo je novogodišnji program za decu na Trgu otvorenog srca, koji će se svakodnevno odvijati do 15. januara, a mališani će moći da prate programe Dečjeg kulturnog centra, koncerte, predstave, kao i da učestvuju u muzičkim radionicama, maskenbalima...

Na Trgu Republike sutra će početi sa radom i novogodišnji biožićni market koji će biti otvoren svakog dana od 10 do 23 sata.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd dobio jelku od 15 metara (FOTO)

Izvor: B92, 14.Dec.2014

Dečjom predstavom i programom za najmlađe zvanično je 14. decembra počeo program beogradskog dočeka Nove 2015. godine, a gradonačelnik Siniša Mali uključio je osvetljenje na velikoj novogodišnjoj jelki...Jelka, visoka 15 metara, ukrašena je simbolima Beograda, ali i ukrasima koji nose oznaku...

Nastavak na B92...

(FOTO) NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA: Zasvetlela najviša jelka u Beogradu

Izvor: Kurir, 14.Dec.2014

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da je ovom jelkom grad želeo da da ulepša novogodišnje praznike Beograđanima i njihovim gostima te da je zbog toga grad okićen malo ranije..BEOGRAD - Dečijom predstavom i programom za najmlađe zvanično je danas počeo program Beogradskog dočeka Nove 2015....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.