Subotičani: Nećemo proslavu, dajte pare bolesnima

Izvor: Mondo, 16.Dec.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotičani: Nećemo proslavu, dajte pare bolesnima

Grupa građana iz Subotice pokrenula inicijativu da novac planiran za doček Nove godine na otvorenom bude preusmeren na lečenje Subotičana obolelih od teških bolesti.

Foto: YouTube/screenshot

Nekoliko civilnih organizacija, neformalnih grupa građana, privatnih firmi i pojedinaca, zatražilo je od gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i lokalnih vlasti da osnuju poseban budžetski fond za 2017. godinu koji će biti namenjen Subotičanima obolelim od teških >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bolesti, kao i da odustanu od koncerta Goce Tržan i proslave Nove godine na gradskom trgu.

Oni traže da novac predviđen za proslavu opredele za decu i odrasle.

Pokrenuta je i online peticija sa ovim zahtevom, koju je do sada potpisalo više od 300 ljudi i grupa građana, uz obrazloženje da bi vlasti u Subotici na ovaj način dale primer i drugim lokalnim samoupravama da učine isto - da se za novogodišnju noć odreknu zabave, pokažu humanost i pomognu onima kojima je pomoć sada najpotrebnija.

"Osnujte poseban budžetski fond za 2017. godinu koji će biti namenjen samo za ove potrebe, na koji će i sami građani moći da uplaćuju novac, a koji će se prvenstveno puniti preraspodelom budžetskog novca. Novca svih građana!", piše u peticiji.

Sličnu inicijativu pokrenula je i grupa Novosađana.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Subotica

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.