Otkud Haradinaju pare za OVO?

Izvor: Mondo, 17.Jan.2018, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkud Haradinaju pare za OVO?

Švajcarski list Noje cirher cajtung objavio je tekst u kojem piše o baškarenju kosovskog premijera za doček Nove godine uz dilemu: odakle njemu toliki novac?

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu, FILE

„Nemoguće je sakriti se od političkih protivnika na Kosovu. To su pre deset godina iskusili svedoci koji su hteli da svedoče protiv Ramuša Haradinaja, a onda zaćutali. Haradinaj je dvaput >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << oslobođen optužbi za ratne zločine i danas je premijer zemlje. No sada je morao sam da shvati da je i dalje teško sačuvati tajne u ovom isprepletanom društvu velikih porodica“, piše Noje cirher cajtung u osvrtu na „misteriozno bogatstvo bivšeg gospodara rata“, prenosi Dojče vele.

Haradinaj je naime tiho proslavio Novu godinu sa suprugom, troje dece i nećakom u Švajcarskoj – ni manje ni više nego u hotelu Karlton u Sent Moricu.

„Povezanost sa Švajcarskom on deli sa mnogim bivšim kadrovima gerilske trupe OVK. Pre nego što je u ratu 1998/99. postao ratni vođa regiona Dukađin, radio je u Romandiji kao izbacivač u noćnom klubu. Švajcarska je dakle logičan izbor za odmor“, piše list.

Haradinaj sebi povećao platu skoro duplo!

„Ali otkud Sent Moric i otkud Karlton, pita se istraživački portal Insajderi. Za jednu noć u 160 kvadrata carskog apartmana, koji je Haradinaj navodno rezervisao, mora da se izbroji oko 5.000 franaka. Zajedno sa novogodišnjom večerom i drugim udobnostima je desetodnevni odmor navodno stajao oko 80.000 franaka. Portal prenosi da se tačan iznos ne može dati jer hotel ne daje podatke. I kabinet premijera ćuti. Tamo kažu da se radi o privatnim izdacima sa kojima država nema ništa.“

Ciriški list podseća da je Haradinaj nedavno sebi podigao platu – tada je objasnio da ima troškove odevanja u skladu sa funkcijom – te da je sada najplaćeniji premijer regiona. „Ali i sa takvom zaradom je teško platiti odmor u Sent Moricu. Kao što rekosmo, na Kosovu je skoro nemoguće imati tajnu. Nerešena ostaje samo misterija otkud bogatstvo ljudima poput Ramuša Haradinaja.“, zaključuje list.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švajcarski list: Otkud Haradinaju toliko bogatstvo?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2018, 00:15

Švajcarski list Noje cirher cajtung objavio je tekst u kojem piše o baškarenju kosovskog premijera za doček Nove godine uz dilemu: odakle njemu toliki novac?.."Nemoguće je sakriti se od političkih protivnika na Kosovu. To su pre deset godina iskusili svedoci koji su hteli da svedoče protiv Ramuša...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.