Niš pred raspisivanjem konkursa za gradnju akva parka

Izvor: juGmedia, 07.Nov.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš pred raspisivanjem konkursa za gradnju akva parka

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da bi tokom novembra grad Niš trebalo da dobije saglasnost Vlade Srbije za otuđenje 5,4 hektara zemljišta, namenjenog izgradnji akva parka na lokaciji „Lozni kalem“, u blizini tog grada.

Otuđenje zemljišta po ceni od najmanje jedan dinar, ili onoj koja bude izlicitirana na javnom nadmetanju, predviđeno je elaboratom koji je Veće grada Niša usvojilo u maju.

“Nakon dobijanja saglasnosti biće >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << raspisan javni poziv za investitora koji će graditi akva-park. Saglasnost je već dalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastructure, ali je neophodna i saglasnost Vlade Srbije da bi početna cena zemljišta na licitaciji iznosila jedan dinar, rekao je Bulatović novinarima prilikom obilaska „Loznog kalema“.

Elaboratom su predviđeni uslovi koje će kompanije zainteresovane za gradnju akva parka morati da ispune, a to je i izgradnja kompleksa površine 9 hiljada kvadratnih metara sa najmanje sedam bazena na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Takođe je predviđeno da gradnja akva parka ne može da traje duže od tri godine, i da nakon završetka taj objekat mora da radi najmanje pet godina.

Vrednost investicije procenjena je na najmanje devet miliona evra, a prihodi grada i države tokom petogodišnjeg rada akva-parka procenjeni su na 310 miliona dinara.

B.Ljubisavljević
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.