Nevladine organizacije o mom trošku

Izvor: BKTV News, 06.Dec.2012, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevladine organizacije o mom trošku

Po nazivu – nevladino je sve, što nije državna administracija. Sada, kada je usvojen budžet koji bi trebalo da „zašije bar poluvinu rupa“ kroz koje otiče poreski dinar ili novac koji se skuplja u ime i za potrebe pokrića državnih rashoda, bilo bi dobro da javnost posebno sazna – kome i koliko država godišnje daje upravo zato što su – NEVLADINE ORGANIZACIJE. I to je  razlog da se ponovo vratim na ovu temu.
Mnogo je gradjana u Srbiji koji bi sa zadovoljstvom pogledali >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vladin sajt na kome bi bilo poimenično navedene nevladine roganizacije koje su se „okačile“ na državni budžet! Ali i čime se one bave. Istinski, a ne sa zvučnim, ali često i zbunjujućim imenima. U siromašnoj Srbiji je besmisleno i pomisliti da se na bilo koji način finansiraju oni koji nas godinama gone da Hagu predamo i gradjanina koji je samo mrgudno pogledao nekog iz NATO, koji nas je ubijao preko 70 dana. I većina tih organizacija je mudro ćutala posle poslednjih haških oslobadjajućih presuda, pred kojima je zanemo svet, a ne samo Srbija.
Ovo mi je palo  napamet i zato što niko od poslanika nije zavirio u stavku para koje odlaze na nevladine organizacije. Niko nije rekao, recimo, da bi trebalo pomoći sa odredjenom sumom, koja bi bila uskladjena sa budžetskim mogućnostima, nedvladinu organizaciju, koje  bi se borila protiv eksploatacije dece koja prose na beogradskim raskrsnicama.
I ostajem u dilemi koliko je  para opet rezervisano za nevladine  organizacije, koje se  bave „suvom politikom“. I to onim delom  koja, najčešće, ne podudara se  sa istinskim nacionalnim intersima ne samo Srba, već i ostalih gradjana Srbije! Problem je, naravno, upravo u takvim organizacijama. Ne što one postoje, vešto ih i ja finansiram iz mog poreskog dinara. Ili iz PDV koji plaćam  pri svakoj kupovini bilo čega..
A medju NVO  ima i takvih u kojima postoji po dva ili tri člana?! U  jednoj od njih, koja je izuzetno prisutna u javnosti u poslednje vreme, oficijelno je odista registrovano samo dvoje. I jedan od njih skoro da je češće na TV ekranima od voditelja javnog servisa..
Slušao sam ovih dana na RTS čoveka našeg imena i prezimena koji živi u Engleskoj. On ima sasvim jasnu misao o  posledicama koje MMF izaziva po svetu i sa kojim neprekidno plašimo narod, kao nekad decu sa „baba – rogama“! Taj ekonomista je zbunio mnoge gledaoce onog trenutka kada je rekao da nije problem u uporedjivanju Srbije sa stopom nezaposlenosti, već sa stopom zaposlenosti. Većini je izgledalo kao igranje sa „istom stvari“? A nije. Jer, ove godine će  preko sto hiljada otići u penziju i vlada će se pohvaliti da je za smanjen odredjeni broj nezaposlenih, a oni su  jednostavno iz kategorije onih koji su  kao nezaposleni čekali da ispune neki od uslova za penziju. Dakle, prešli su  iz „nezaposlene“ u  „penzionere“, što je zasada najsigiurnije zanimanje u Srbiji.
A suštinski problem je u stopi zaposlenosti. Ta brojka nije povećana. I dok ne počne ona da raste, svi saveti MMF i drugih koji nam nude rešenja- ostaju prazno slovo na papiru.
Čini mi se da se i velike stranke nisu dovoljno organzovale da postanu otvorene i za drugačija mišljenja priznatih naučnih umova, a ne samo onih koji su se zvanično opredelili za njihove članske karte. Srbiji, uz sve ostalo, nedostaje i otovreno mišljenje ljudi koji nisu na „soroševom spisku“, koje na kontrolišu različite Biserke ili Kandićke i koji imaju svoje mišljenje o tome kuda valja voditi našu ekonomiju, a ne samo ćutati kada  Hag otkrije lice i spusti nas na kolena.
Mirko Stamenković
Tweet
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.