Izvor: Radio 021, 15.Jun.2020, 12:03

Metla traži da priključenje na gas bude za dinar

Pokret "Metla" koji će se na izborima za novosadski parlament naći pod rednim brojem 9, obećava da će ako uđu u gradski parlament insistirati na instaliranju gasnog priključka za jedan dinar.

"Preko 80% zagađenja vazduha dolazi od individualnih ložišta. Prelaskom na ekološka goriva moguće je smanjiti zagađenje vazduha u velikoj meri. Dotacijama za priključak za gas uticaćemo da što više stanovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Novog Sada greje svoje domove na ekološki prihvatljiv način", izjavio je Zoran Simonović, drugi na listi ovog pokreta za odbornike u Skupštini Grada Novog Sada i član stručnog saveta Pokreta za ekonomiju.

Iz Metle tvrde da se u više zemalja Evrope i sveta, a nama najbliže u Italiji, uvođenje priključka na gasnu mrežu bez troškova odavno primenjuje.

"Takođe, već duže vreme normalno je da svuda gde se ostvaruje potrošnja, da se priključak ili uređaj potrošačima daje za jedan dinar. Možda najpoznatiji primer su telefonija ili kablovska televizija. Stoga će "Pokret Metla" insistirati na instaliranju gasnog priključka za jedan dinar, što će uvesti uobičajen način poslovanja u našu praksu, ali i mnogo važnije, indirektno dovesti do smanjenja zagađenja vazduha".

Izbori za novosadski parlament su u nedelju 21. juna, birališta su otvorena od 7 do 20h, a na glasačkom listiću naći će se 14 političkih opcija.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Metla: Pretvaranje Gradića u pešačku zonu totalni saobraćajni promašaj

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2020, 11:07

Pokret "Metla" koji će se na izborima za novosadski parlament naći pod rednim brojem 9, ocenio je da je ideja da se podgrađe Petrovaradinske tvrđave, popularni Gradić, pretvori u pešačku zonu, potpuni saobraćajni nonsens i promašaj u trenutnim okolnostima..."Nećemo dozvoliti da stanovnici Petrovaradina...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.