Haradinaj planira da zabrani dinar na Kosovu

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Haradinaj planira da zabrani dinar na Kosovu"

Prištinski analitičar Fatmir Šeholi smatra da kosovski premijer Ramuš Haradinaj priprema tri nove mere protiv Srba na KiM.

On je istakao da je među njima i zabrana upotrebe dinara na teritoriji pokrajine.

Govoreći za televiziju Prva o narednim potezima koje očekuje od Haradinaja, Šeholi je rekao da misli da će kosovski premijer naložiti da se obeležja prištinskih institucija postave u svim opštinama na KiM.

"Prvo, da se ne dozvoli valuta dinar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se koristi na Kosovu, drugo da se obeležja države Kosovo stavljaju tamo gde je funkcija njihova, u svakoj opštini", rekao je Šeholi.

Kao treću meru, koju očekuje od Haradinaja, Šeholi je rekao da će biti preduzete mere protiv vlasnika vozila koji nisu registrovana na KiM u skladu sa pravilima prištinskih vlasti.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je u subotu najavio da će protiv Srbije, pored taksi od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH, preduzeti i "druge teže mere".
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.