Božićni pokloni za siromašne u Bujanovcu

Izvor: RTS, 07.Jan.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božićni pokloni za siromašne u Bujanovcu

Božićne poklone u Bujanovcu dobili su najsiromašniji. Pakete sa životnim namirnicama i sredsvima za higijenu obezbedili su Crveni krst i Kulturno umetničko duštvo "Soko".
Za nekoga je i malo mnogo, a siromašnima je svaka pomoć dobrodošla. Vesna Dejković iz Bujanovca prvi put dobija paket pomoći.

"Mnogo će da mi znači, jer ću da popunim kućni budžet koji trenutno nije baš najbogatiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kad bi dobila socijalnu pomoć bar da imam koji dinar svoj", kaže Vesna Dejković iz Bujanovca.

Osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu dobilo je stotinu najsiromašnijih Bujanovčana.

"Kako neće znači sinko. Jedno kilo šećer da kupiš pa ti znači. Mnogo znači, jer nema za jedenje ne može da stigne", kaže Blagoje Dukadinović iz Bujanovca.

"Skupoća, ne mogu da kupim ja sve. Koliko vam znači ova pomoć? Mnogo, dosta", poručuje Snežana Durleić iz Bujanovca.

Siromašni i ugroženi stanovnici bujanovačke opštine od Crvenog krsta pomoć dobijaju sporadično. Godišnje podele 920 paketa.

"Kada su ovakve snežne mećave, kada su zavejani mi uvek dopremo do njih. Svaki naš korak je uperen da pomognemo našem najugroženijem stanovništvu", Bratislav Lazarević, sekretar CK u Bujanovcu.

U opštini Bujanovac ima oko tri i po hiljade siromašnih, u Narodnoj kuhinji hrani se 1200 najugroženijih. 
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.