Učenici recitovali pesnikinji

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici recitovali pesnikinji

Profesorska Dopunske škole na srpskom jeziku Adrijana Joksimović ne samo da se trudi da svoje đake nauči da što bolje govore i čitaju na srpskom jeziku, već organizuje i razne susrete sa piscima. Posle gostovanja Ljubovoja Ršumovića, koji je oduševio i decu i odrasle, učenici su počeli da pokazuju više interesovanja za srpske pesnike.

Pobednice: Nina, Leontina, Sofija sa profesorkom

 

I dok se ponovo ne pojave poznati iz Srbije, Adrijana je organizovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << druženje njenih učenika sa pesnikinjom koja živi u dijaspori - Boricom Đekanović.

Međutim, susret sa pesnikinjom je počeo nesvakidašnje. Prvo su deca njoj recitovala, pa onda ona njima. U Pforchajmu, po oceni žirija koji su sačinjavali profesorka Joksimović, pesnikinja Đekanović i svi prisutni učenici, pobedile su Nina Linderman i Leontina Milosavljević s pesmom "Deca vole", dok je iza njih bila Sofija Goranović s pesmom "Zimsko jutro" Vojislava Ilića.

U drugom delu druženja pesnikinja je recitovala svoje stihove posvećene deci u kojima su uživali ne samo đaci, već i roditelji. Interesantno je da su učenici analizirali svoj rad, kako su recitovali, akcentovali i šta treba da bude bolje nekog sledećeg puta.

Nastava u Pforchajmu se održava u Gimnaziji "Teodor Hojs", četvrtkom od 14.30 do 17.00 i počinje u trećoj nedelji septembra, pa svi zainteresovani i potencijalni novi đaci mogu da dođu i vide šta se i kako radi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.