Renatina inicijativa okupila zvezde

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renatina inicijativa okupila zvezde

"Od sveg srca" - naziv je dobrotvornog koncerta za pomoć poplavljenima u Srbiji koji će biti održan u ponedeljak, 26. maja, u velikoj dvorani Ruskog doma u Berlinu, a na kojem će nastupiti mnoštvo renomiranih umetnika koji žive i rade u nemačkoj prestonici.

Srbija u srcu: Renata Leković

 

Iza ove sjajne ideje stoji Renata Leković, vlasnica baletske škole u Berlinu, koja je i ranije u više navrata pokazivala svoju humanost i ljubav prema Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << domovini svog supruga:

 

Još akcija u Berlinu

Večeras će se u klubu "Antje Oeklesund", na adresi Rigaerstr. 71-73 u berlinskom Fridrihshajmu, sa početkom u 21 čas, održati humanitarni koncert za pomoć BiH, Srbiji i Hrvatskoj . Koncert se održava u organizaciji umetnika iz nekoliko evropskih država i SAD. Više informacija na https://www.facebook.com/events/271673226338434.

- Dok sam gledala te strašne slike poplava, gde se čoveku duša kida, razmišljala sam šta da radim i kako mogu da pomognem. U početku sam imala ideju da sama sa svojom baletskom školom održim koncert, a onda su se spontano uključili brojni umetnici iz Berlina, crkveni horovi i folklor, tako da će program biti raznovrstan i nadam se - nezaboravan!

U programu učestvuju Katarina Bradić, solistkinja Dojče opere, Sara Meštrović, balerina Štaatsbaleta, violinistkinje Miljana Vujović i Marija Mike, baletska škola Renate Leković, srpski crkveni horovi, etno-grupa Gora i folklorni ansambli. Kako je gospođa Leković poreklom Bugarka, pozvala je i par svojih zemljaka - poznatu koreografkinju Ofeliju Vilanovu sa trupom Džerman dens senzejšn i pijanistu Panča Vladigerova, koji su se rado odazvali njenoj inicijativi.

- Iza čitave stvari je stala i Ambasada Republike Srbije, kojoj će ići prihod od prodaje karata, a Ruski dom u Berlinu je besplatno ustupio salu od 400 mesta - kaže Renata, koja ne krije oduševljenje tim gestom ruskih prijatelja.

Rezervacije karata se obavljaju preko infobotschaft-serbien.de ili na telefon 030/895770225, kao i na dan koncerta od 18 časova na blagajni (Ruski dom, Fridrihštrase 176-179, 10117 Berlin).

 

Humani fudbal

Srpsko-nemačka zajednica organizuje humanitarni piknik u prostorijama u Grencaleje, a sav prihod biće upućen nastradalima od poplave. U programu učestvuju tri orkestra: Gorana Nelkovskog, Lungo te Treis i Pokret. Za sve informacije obratiti se na telefon 01732186915.

Fudbalski klub Srbija iz Berlina takođe prikuplja pomoć, tako što će u saradnji sa drugim, nemačkim ekipama za vikend odigrati humanitarne utakmice

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.