Potrebni čuvari zatvora stranog porekla

Izvor: Vesti-online.com, 12.Nov.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebni čuvari zatvora stranog porekla

Iako su austrijski zatvori puni stranaca, gotovo da nema čuvara migrantskog porekla, a u planu je da se to menja od iduće godine.

Zatvori puni stranaca, a malo čuvara migranata

 

Ministri pravosuđa i spoljnih poslova i integracije, Volfgang Brandšteter i Sebastijan Kurc, pokrenuli su inicijativu za povećanjem broja čuvara zatvora stranog porekla, potvrđeno je iz njihovih kabineta.

Među 8.863 zatvorenika u austrijskim zatvorima gotovo polovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su stranci, a među osobljem zatvora najviše je, prema procenama, deset odsto službenika stranog porekla.

Od januara iduće godine država će pokrenuti inicijativu za zapošljavanje čuvara migrantskog porekla, odnosno onih koji znaju više jezika.

Lica koja žele da se zaposle u zatvorima moraju imati austrijsko državljanstvo, kako bi dobili status državnih službenika.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.