Pomogli devet porodica

Izvor: Vesti-online.com, 18.Avg.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomogli devet porodica

I ovoga meseca humanitarna organizacija "Nemanjići" Tićino pomaže zemljacima u Republici Srpskoj.

Dobili zamrzivač. Porodica Trivković

 

Ovoga puta pomoć su uputili za devet porodica u Šekovićima u iznosu od 4.000 KM ili 2.507 franaka, jer su im majske poplave i brojna klizišta naneli ogromnu štetu.

- U ovom kraju se i ranije teško živelo. Za početak smo pomogli devet porodica. Meštani ovoga područja se ne sećaju kad je reka Drinjača >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tako podivljala, a veliku štetu su napravili i potočići, koji su inače u letnje dane suvi, ali koji su u maju nosili puteve, kuće, balvane, pričaju aktivisti ove poznate humanitarne organizacije iz Tićina.

  Aktivista "Nemanjića sa sveštenikom Draganom

 

Oni kažu da su pre odlaska u Šekoviće kontaktirali sveštenika Dragana, paroha crkve u Šekovićima, da im pomogne u organizovanju pomoći i da pronađe nekoliko porodica sa četvoro i više dece, koje su pogođene poplavama ili se nalaze u teškom finansijskom stanju.

Humanitarci su kupili krevete, belu tehniku i hranu, ono što je svakoj porodici bilo trenutno najbitnije.

 

Prvo su obišli šestočlanu porodicu Žepinić, Dragišu i Radu sa četvoro dece: Stojan, Dragomir, Dragan i Zeljana. Njima je poplava uništila sav nameštaj, laminat i belu tehniku u kući. "Nemanjići"su im poklonili veš-mašinu.

Zahvalnost donatorima

Aktivisti humanitarne organizacije "Nemanjići" Tićino, preko "Vesti", se zahvaljuju svešteniku Draganu na pomoći, firmi LM Comerce koja im je izašla u susret i dala im velika sniženja za kupljenu robu, a koja je zatim i odvezla kupljene stvari do porodica.

Zahvalili su se mnogobrojnim donatorima za 30.000. franaka koje su stigle na račun njihove oragnizacije.

Porodici Vidović, koja takođe ima četvoro dece donirali su zamrzivač, kao i porodici Trivković, koja takođe ima četvoro dece.

Zamrzivač je stigao i u porodicu Perendić koja ima četvoro dece, dok je porodici Zekić sa petoro dece kupljena hrana, usisivač i dva troseda, dok je u porodicu Simetić stigao je kombinovani frižider-zamrzivač.

- Nastavljamo pomoć, sve dok ima i jedno ugroženo i gladno dete u otadžbini, jer deca su naša budućnost, poručuju humani aktivisti "Nemanjića"iz Tićina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.