Nikola i Nenad obasuti darovima

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2013, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola i Nenad obasuti darovima

Peta po redu konferencija beba, okupila je 116 mališana, koje su rođene u poslednjih godinu dana, a grad Prijedor je kao organizator, za sve mališane priredio prigodne poklone. Ova konferencija se održava u 25 gradova i opština Republike Srpske.

Obradovan: Nikola Dunović sa tetkom

- Cilj ove lepe manifestacije, održane u okviru prijedorskog kulturnog leta, je promocija i podrška pronatalitetne politike - objasnio je Milenko Đaković, zamenik gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Prijedora.

Tog sunčanog prepodneva grad su preplavile i ukrasile mnoge bebe, zbog čega je sigurno, bio najlepši u celoj godini.

- Ovo je jedna od najlepših manifestacija u našem gradu, jer se ovde okupljaju najmlađi naši sugrađani i njihovi roditelji. Prijedor se svake godine potrudi da sa svojim preduzećima, državnim i privatnim, obezbedi veliki broj poklona za najmlađe - rekao je Đaković.

Darovi za bebe su bili raznovrsni. Neko je imao sreću da dobije bogatiji poklon, a neko simboličan. Među majkama i decom, bila je i Mira Marjanović iz Miljakovaca kod Prijedora, majka desetoro dece, koja je dovela devetomesečnog sina Nenada, kako bi i on primio darove.

 

- Iskreno govoreći, smatram da opština nije realna u proceni prioriteta, pošto se parovima za kolektivno venčanje pokloni po 300 KM, dok se majkama sa tek rođenim bebama daruje tek po paket pelena ili neki drugi simboličan poklon. Na ovakav način se ne podržava natalitet i višečlane porodice, jer se svako može venčati i razvesti po više puta u životu, a rođeno dete treba da bude, ne samo briga roditelja, već i briga društva - ispričala je Mira Marjanović reporterima "Vesti".

Beba sa najviše braće i sestara

Na konferenciji je izabrano tročlano Predsedništvo, koje čine Teodora Vuković, kao najmlađa beba koja ima petnaest dana, najstarija beba 11-mesečni Saša Srdić, i devetomesečni Nenad Marjanović kao beba sa najviše braće i sestara, pošto je deseto dete u porodici Marjanović.

Zamenik gradonačelnika Milenko Đaković je, u međuvremenu, darovao bebu rođenu 16. maja, koji predstavlja Dan grada, kao i prvo i poslednje registrovano dete na konferenciji. Poklone gradonačelnika, takođe, je dobio i Nikola Dunović, sin Jelene Trikić prozvane Majka Hrabrost, koja je prekinula lečenje teške bolesti da bi mogla da rodi dete.

- Nikola je u specijalnom paketu dobio odeću, igračke, kozmetiku i dečju torbu. Dobar je. Ima već četiri zubića, pa je konačno prevazišao početne probleme sa njihovim izbijanjem, zbog čega više nije nervozan. To nas u kući sve mnogo raduje, ali istovremeno i žalosti što Jelena nije sa nama da gleda kako njen sin odrasta - rekao je njegov otac Goran Dunović.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.