Mladi muzičari osvetlali obraz

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2013, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi muzičari osvetlali obraz

Nedavno je crkvena sala hrama Uspenija Presvete Bogorodice u Švemendingenu-Cirih bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a posetioci su bili u prilici da uživaju u prelepom koncertu koji su priredili učenici Muzičke škole "Lazić" iz Ciriha na čelu sa svojim profesorima Bogomirom Lazićem i Milicom Lazić.

Sestra i brat: Anica i Dragoslav

Marija i Jovana

Za muziku nikada nije kasno: Rade i Teodor

Crkveni dečji hor sa profesorkom Milicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Publika uživala

Gošća Emilija Matović svirala Betovenovu "Odu radosti"

 

Iako postoje samo tri meseca, maestralno su otpevali dve naučene dečje pesmice "Kad si srećan" i "Ivin voz" i dobili puno aplauza.

 

Preslatke horistkinje

Dve preslatke devojčice - Marija (5) i Jovana (3) - rado dolaze na probe dečjeg hora, koji se takođe održava u prostorijama naše crkve u Cirihu. One kažu da vole da pevaju, ali i da se u pauzi poigraju sa drugarima, da nemaju strah pred publikom i da žele da nauče puno lepih pesmica.

Mada su svi učesnici bili sjajni, brat i sestra Risto (17, harmonika) i Sanja (11, frula i okarina) su svojom svirkom pobrali aplauze. Anica (14, gitara) i Dragoslav (11, frula) Jeftović iz Berna prelepo su odsvirali kolo "Moravac", a svoj talenat na gitari pokazala je Anica koja je odsvirala "Staru igru".

 

I braća Kukić, najstariji Branoslav (15), Mitar (13) i Aleksandar (12) oduševili su publikom svirkom, "Svilen konac", kolom "Nešina duša", ali i pesmom "Kuće male".

 

Saksofonisti Aleksandar, Milovan i Nikola, uz pratnju violine koju je svirao Mitar, takođe su oduševili publiku kolom "Nadigravanje". Gotovo svi učesnici na kraju su zajedno odsvirali, po prvi put, bez prethodnog uvežbavanja, "Marš na Drinu", a publika ih je dugotrajnim aplauzima nagradila.

 

Neobično ali vrlo hrabro, muzičku školu pohađaju, i sviraju saksofone Rade Nikolajević i Teodor Mudrijan, pokazavši da godine u muzici ne predstavljaju problem.

 

Ponosna sam!

Verica Nikolić kaže da je koncert bio predivan, da su deca odlično pripremljena za njega, a posebno joj se dopao orkestar u kome su svi učesnici zajedno odsvirali "Marš na drinu".

- Ponosna sam na svu ovu našu decu koja žive i odrastaju u stranoj sredini, ali i kroz pesmu i svirku ne zaboravljaju svoje poreklo. Zaista prelepo, ovakvih koncerata bi trebalo da bude mnogo više.

  Reč profesora

- Zadovoljan sam koncertom i onim što su moji đaci prikazali, veče je bilo fantastično i nadam se da je publika uživala, a to se moglo zaključiti po dugotrajnim i gromoglasnim aplauzima - kaže profesor Lazić i hvali svoje učenike.

Časove muzike drži u prostorijama crkve za tu namenu u Cirihu, a ima i dva isturena odeljenja u Bernu i Amrsvilu, kanton Sent Galen.

- Volimo ove instrumente, a ranije nismo imali priliku da učimo da sviramo na njima, uostalom, za muziku nikada nije kasno - tvrde Rade i Teodor koji su odsvirali pesmu "Bolujem ja".

Dragojla Nikolajević, jedna od posetilaca, oduševljeno je prokomentarisala koncert muzičke škole.

- Ovo je zaista bilo muzičko veče koje ćemo dugo pamtiti. Vidi se ozbiljan i marljiv rad i dece i njihovog učitelja, uživali smo ovih sat vremena u talentima koja ova deca poseduju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.