Da odlikovani maratonac dočeka bolje sutra

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da odlikovani maratonac dočeka bolje sutra

Pročitavši priču u "Vestima" o mukama mladog maratonca iz Sombora, 20-godišnjeg Lazara Rišara, osvajaču 30 medalja, koji je doskora živeo u šupi, za ovog nevoljnika posredstvom Redakcije iz Bad Filbela stigla je donacija od 100 evra. Uz novčani dar stiglo je kratko pismo u kome između ostalog piše:

Osvajač 30 medalja: Lazar Rišar sa najmilijima  

"Moji unuci Astor i Stela, želimo da bar malo pomognemo Lazaru Rišaru i olakšamo tešku sudbinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Nadamo se da će bar tračak nade pojaviti u njegovom životu i da će dočekati bolje i lepše sutra. Mnogo toplih pozdrava iz Nemačke".

Pored ovog novčanog dara, na Lazara je mislila i dobrotvorka Gordana iz Nice, poslavši mu paket tople garderobe uz dobre želje i da osvoji još više medalja. Ono što je duboko ganulo ove dobročinitelje, nije teško odgonetnuti. Činjenica da je ovaj mladić često bio više gladan nego sit, više promrzao nego ogrejan, zapušten i ostavljen na milost i nemilost gorkoj sudbini, ne može, a da ne dirne u srce.

Reporteri "Vesti" ispuniće želje svojih čitalaca iz Nemačke i Francuske i uskoro posetiti ovog mladića i njegovu osmočlanu porodicu. Tom prilikom će mu uručiti poklone dobrih ljudi iz dijaspore, koji su mislili na njega. A, kako je Lazar i šta će im poručiti u znak zahvalnosti, moći će da pročitaju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.