Izvor: Plakatt.com, 23.Apr.2010, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUPERNAUT @ AKADEMIJA


Akademija, Beograd
Saturday 1 May 22:00

Akademija
Rajiceva 10
Beograd
SUBOTA 1. MAJ 2010.
SUPERNAUT - KONCERTNA PROMOCIJA ALBUMA 'POBUNA MASINA'
SUPERNAUT, 'no wave' dvojac sa reputacijom najnekomercijalnijeg beogradskog sastava, održaće koncertnu promociju novog albuma 'POBUNA MAŠINA' u subotu 1. maja na Akademiji.
Album je objavljen kao autorsko izdanje i publika će moći da ga nabavi isključivo na koncertima Supernauta.
Srđan Đile Marković, spiritus movens Supernauta i aktivni beogradski underground umetnik, navodi da je album 'Pobuna Mašina' snimljen 2008. godine, ali da niko od izdavača nije bio preterano zainteresovan da ga objavi.
'To je nepogrešiv znak da imamo nesumnjiv underground kredibilitet, budući da se danas izdaju svakojake besmislice. S obzirom na to da vlada totalno rasulo kada je domaće izdavaštvo u pitanju, odlučili smo se za džinovski korak za čovečanstvo - da album izdamo sami i da ga delimo isključivo na koncertima Supernauta', ističe Đile i dodaje: 'Drugo rešenje trenutno nije ni moguće, jer izdavači ne čine apsolutno ništa za promociju svojih umetnika. Jednostavno izdaju disk, uzmu pare od sponzora ili nadležne institucije i...gotovo. Ako se disk i proda, najbolje je uopšte ne obaveštavati bend o tome, ne bi li se profit neometano slivao u džepove izdavača.'
'Pobuna Mašina' sadrži deset pesama i predstavlja poslednju saradnju Supernauta s nedavno preminulim producentom Goranom Živkovićem. Novi CD stilski i tematski zaokružuje trilogiju sa albumima 'Raj na Nebu, Pakao na Zemlji' (Beograund, 2001.) i 'Eli' (Automatik, 2005.), a reč je o crossoveru modernog garažnog rocka i rane elektronske muzike 70-ih, sa naglaskom na nemački krautrock ili sastave tipa Silver Apples.
Ovo je šesti album Supernauta, a treći objavljen u CD formatu.
Grupa već skoro dve decenije dejstvuje na nezavisnoj sceni kao 'dodatna informacija za prosvećenih 200', a aktuelnu postavu, uz Đileta Markovića (programiranje, vokal, gitara), čini i Saša Radić (bas gitara/ritam masina)
'I dalje smo duet. I tako ce biti für immer.'
Vrata Velikog kluba Akademije otvaraju se u 22h.
Cena ulaznice biće 300 dinara, a fanove uz kartu očekuje i novi CD.
web:
www.myspace.com/supernautbelgrade
http://www.facebook.com/pages/Supernaut/46886848779?ref=ts

Nastavak na Plakatt.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobuna mašina Supernauta

Izvor: Popboks, 29.Apr.2010, 14:50

U subotu, 1. maja, u klubu Akademija Supernaut će održati koncertnu promociju svog novog albuma Pobuna Mašina. Šesti po redu album Supernauta objavljen je kao autorsko izdanje i publika će moći da ga nabavi isključivo na koncertima benda.

Nastavak na Popboks...

Koncertna promocija ,,Supernauta

Izvor: B92, 30.Apr.2010, 13:30

Beogradski sastav ,,Supernaut" najavio je da će aktuelni album ,,Pobuna mašina" koncertno promovisati 1.maja u beogradskom klubu Akademija...Vođa ,,Supernauta", koji uživa reputaciju najnekomercijalnijeg beogradskog sastava, slikar Srđan Đile Marković kaže da da je album ,,Pobuna mašina" snimljen...

Nastavak na B92...

Konferencija za medije trke Kroz Srbiju u Ministarstvu omladine i sporta Srbije

Izvor: PRObjave.com, 05.Maj.2010, 17:20

Beograd, 05. Maj 2010. / PR Objave Poziv - Trka "Kroz Srbiju" održaće se ove godine 50. put. Konferencija za medije ministra sporta Srbije Snežane Samardžić Marković i predstavnika organizatora trke održaće se u četvrtak, 6. maja u 10 časova u Palati federacije, Bulevar Mihajla Pupina broj...

Nastavak na PRObjave.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.