Promocija knjige ŽETON ZA NAJDRAŽI VURLICER

Izvor: Prva.rs, 23.Jan.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige "ŽETON ZA NAJDRAŽI VURLICER"

U izdanju izdavačke kuće "Bina", Banja Luka, izašla je knjiga "Žeton za najdraži vurlicer", autora Sanjina Štrpca, antologija intervjua, ili kako to podnaslov knjige preciznije navodi - "Razgovora sa rok kritičarima i teoretičarima pop kulture o popularnoj muzici i kritici". Ključna imena jednog zanata, koji danas u dobroj meri izumire s nestankom muzičkih i filmskih časopisa u regionu, defiluju na skoro 400 stranica ove knjige, od veterana rok kritike Slobe Konjevića i Mome Rajina preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Žikice Simića, do Dragana Ambrozića, Gorana Terzića, Aleksandra Kostića, Aleksandra Jankovića i drugih mlađih autora...
Zbirka krajnje zanimljivih razgovora sa ljudima čiji je rad obeležio pop kulturu na ovim prostorima predstavlja vredan doprinos skromnoj rok bibliografiji na srpskom jeziku i nezaobilazno štivo za sve one koji su odrasli slušajući muziku i gledajući filmove uz Džuboks, Rock, Pop Rock, Ritam, Student, Polet, Vreme zabave...
Sanjin Štrbac, rođen je 1971. godine u Kninu, Dalmacija. U Kninu je odrastao, a zvanično prebivao do 1995. godine i velikog egzodusa. Završio je srednju ekonomsku školu u Kninu i Pravni fakultet u Beogradu. Pisao je uglavnom o pop kulturi u nekoliko novina: Revolt, Banjaluka, Reporter, Banjaluka, Popboks, Beograd, Ispod zemlje, Beograd. Objavio je knjigu „Gubitnici“ sviraju historiju“ o kninskoj rok muzici i tradicionalnoj rok muzici Kninske Krajine i dalmatinskog zaleđa (izdavač „Vaso Pelagić „Banjaluka,2009), a koja je uvrštena u Popboksovom izboru među petnaest najboljih knjiga u oblasti “beletristika”. Drugo izdanje knjige objavljeno je 2012. godine.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Sanjin Štrbac: Pop-rok kritika izumire

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2014

Ključna imena zanata rok kritike, koji je na samoj granici izumiranja, a čemu uveliko doprinosi nestanak brojnih muzičkih i filmskih časopisa u regionu, zastupljena su u knjizi "Žeton za najdraži vurlicer" banjalučkog autora i novinara Sanjina Štrpca.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.