„Od Banata prema Sremu“: Zvonko Bogdan večeras u Beogradu

Izvor: Prva.rs, 20.Nov.2014, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Od Banata prema Sremu“: Zvonko Bogdan večeras u Beogradu

"Svake jeseni u Beograd dovodim sa sobom najbolje tamburaše jer samo tako možemo na najbolji način dočarati pesme i priče iz vremena koje se vratiti neće. Za početak, koncert se zove „Od Banata prema Sremu“ ali putovaćemo pesmom, melodijom i muzikom od Visokih Tatri i Karpata do Balkana, pa dokle stignemo", najavljuje Zvonko Bogdan.
Autor tamburaških klasika "Hej, salaši na severu Bačke", "Već odavno spremam svog mrkova", "Govori se da me varaš"... za naziv novog koncerta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Beogradu odabrao je početne stihove pesme "Vratiće se rode", koju su ranije snimili kao "A ti se nećeš vratiti" autor stihova Momčilo Bajagić-Bajaga i muzike Saša Lošić.
"Sa dozvolom Bajage i Loše napravio sam jednu malu tamburašku priču. Čim pomenete ravnicu na jedan interesantan način „od Banata prema Sremu, nisko oblaci“, to već daje jednu sliku. Meni je bilo interesantno da to na tamburaški način obradim", objašnjava Zvonko.
Ulaznica za koncert "Od Banata prema Sremu" Zvonka Bogdana ima još ponešto na blagajni Sava Centra i preko mreže Eventim, Gigstix, Ticketline i DDtickets po ceni od 1.300, 1.600, 1.900 ili 2.100 dinara.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.