Mecosopran Sanja Anastasia gostuje u operi Aida

Izvor: Prva.rs, 16.Jan.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mecosopran Sanja Anastasia gostuje u operi Aida

Janko Sinadinović u ulozi Radamesa, Amonastra tumači Miodrag D.Jovanović, Ramfis je bas Nenad Jakovljević, Kralj je Dragoljub Bajić, Aleksandra Petrović (Sveštenica) i Mihailo Otašević (Glasnik).
Baletski solo Olga Olćan Miljević i Hoze Iglesias. U predstavi učestvuju Orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta u Beogradu.
Premijera je izvedena 10. aprila 2013. godine pod upravom nemačkog dirigenta Pitera Leonarda i u režiji gosta iz Bugarske Ognjana Draganova.
Scenografiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << su kreirali Dejan Miladinović i Miraš Vuksanović. Katarina Grčić obnovila je kostime Milanke Berberović. Koreografiju je uradio Konstantin Kostjukov, izbor video materijala pripremio je Dejan Miladinović, a za video produkciju bio je zadužen Petar Antonović.
Sanja Anastasia mecosopran, magistar je solo-pevanja na Univerzitetu za muziku i scensku umetnost u Beču. Od 2005. godine radi kao slobodni umetnik i živi u Nemačkoj.
Osvojene brojne nagrade na takmičenjima za solo pevanje potvrdile su njen nesporni talenat i otvorile joj vrata brojnih operskih kuća u Evropi i svetu.
Njen izuzetno bogat operski i koncertni repertoar uključuje dela Verdija, Bizea, Maskanjija, Mocarta, Štrausa, zatim Šuberta, Šumana, Rahmanjinova, Prokofjeva, Betovena i drugih velikana opere i solo pesme.
Nastupala je sa vrhunskim pevačima današnjice poput Plasida Dominga, gostovala sa orkestrima kao što su Moskovska, Beogradska, Tokijska filharmonija, Filharmonija Fondacije Arena di Verona i drugi, operski podijum deli sa najpoznatijim kolegama, režiserima i dirigentima modernog operskog doba.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.