Izložba slike Vidoja Tucovića

Izvor: Plakatt.com, 20.Apr.2012, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slike Vidoja Tucovića

Likovni salon KCNS, Novi Sad
Monday 23 Apr 20:00 - 11 May 20:00

U TOTALU SLIKE
Izložba se može pogledati radnim danom od 10.00 do 20.00
“Realno. Virtuelno. Prostor. Totalno. Slika.” (Autor)
„... Na primeru postavke koju je osmislio Vidoje Tucović, gledalac se utapa u total pikturalne sveprisutnosti, koja je u svakom svom deliću površine neuhvatljivo neponovljiva. To je prostor bez repernih tačaka početka i kraja. Time je stvoren „huk prostorne tišine“, koja se ne dovodi poredbeno sa postojećim iskustvom gledanja i shvatanja prostornosti i njegovog doživljavanja. Ovakav prostor totalne slike u vizuelno-kognitivnom značenju uvodi u iskustvu uživljavanja u jedan poseban virtuelitet, blisko čovekovom zaticanju u mračnoj komori, čiji ambijent navodi na sugestiju žmurenja, mrak u mraku kada se tek tada počinju stvarati slike zamišljene unutar našega bića u značenju unutarnjeg viđenja...“ (Kosta Bogdanović)
Vidoje Tucović – biografija
Rođen je 1968. godine u Užičkoj Požegi. Diplomirao je 1994. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstva u klasi prof. Dušana Todorovića. Magistrirao je 2000. godine kod istog profesora sa magistarskom tezom “Oblikovanje znaka”. Od 2003. godine je profesor ikone i zidnog slikarstva (freska i mural) na istoj akademiji. Član je ULPU “Krig” od 1994. godine i SULUV od 1996. godine. Izalgao je na 15 samostalnih i učestvovao na preko 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je mnogobrojnih likovnih kolonija. Oslikao je više ikonostasa i fresaka u 22 crkve u Srbiji, Makedoniji i Grčkoj. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj rad.

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.