Izložba Eme Sabo u Domu omladine

Izvor: NaDlanu.com, 21.Okt.2013, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Eme Sabo u Domu omladine

Izložba Eme Sabo: "BORDER BEHIND BORDERS/ SURVIVAL OF BORDERLINER" - Otvaranje u utorak, 22. oktobra u 19:00, izložba traje do nedelje 3. novembra 2013. godine.

Ema Sabo, multimedijalna umetnica iz Beograda, kroz intimni narativ bavi se pojmom slobode gde ključnu tezu rada predstavljaju teško odredive granice nasuprot brojnim ograničenjima koja su, u društveno-političkim okolnostima kakve ih danas poznajemo, veoma jasno definisana. Izložbu čini serija fotografija i video-rad "Room >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << With a Point of View".Umetnica se svojim radom obraća prvenstveno mladim ljudima u Srbiji: onima koji ne vide drugu perspektivu do napuštanja zemlje, onima koji se osećaju izopštenim iz savremenog društveno-političkog okvira, onima koji žele da progovore, onima koji žele nešto da promene, onima koji ostaju.Ema Sabo je multimedijalna umetnica, rođena 29. februara 1984. u Beogradu. Nakon završene muzičke gimnazije upisuje istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Diplomirala je 2012. godine na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu, katedra primenjena grafika, atelje fotografija. Radila je kao scenski fotograf u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu gde je bila angažovana na preko 20 projekata. Mnogi njeni radovi objavljeni su u raznim publikacijama, magazinima i dnevnim novinama (Status, NIN, Novi Magazin, itd). Trenutno živi i radi u Beogradu.Radno vreme Galerije: utorak - subota od 12:00 do 21:00;nedeljom od 12:00 do 18:00; Ponedeljkom Galerija ne radi!

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba "Granica iza granica" Eme Szabo u Domu omladine Beograda

Izvor: Blic, 21.Okt.2013

Izložba crno-belih fotografija, sa muškim telom u prvom planu, umetnice Eme Szabo biće otvorena sutra, 22. oktobra, u 19 sati u galeriji Doma omladine Beograda. Postavka će moći da se pogleda do 3. novembra...Bavljenje granicama u okvirima datog društvenog sistema nedvosmisleno podrazumeva preispitivanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.