Preminuo glumac koji je davao glas legendarnom Krešu Bandikutu

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 15:15

Preminuo glumac koji je davao glas legendarnom Krešu Bandikutu

Brendan O'Brien, glumac koji je dao glas Krešu Bandikutu, preminuo je u 60. godini. Vest o njegovoj smrti proširila se tek nakon što je čitulja objavljena na internetu, iako je Brendan umro 23. marta ove godine. Detalji o uzroku smrti nisu objavljeni.

Na zvaničnom Tviter profilu video igrice oprostili su se od O'Brajena. "Delimo naše iskreno saučešće porodici Brendana O'Brajena povodom njegove smrti. Bio je neverovatan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << talenat koji je oživeo Kreša Bandikuta i druge likove Kreša. On će zauvek živeti u srcima obožavalaca Kreša", napisali su.

O'Brien je davao glas Crash Bandicootu u video igrama do 2004. Često je isticao da mu je to bila jedna od omiljenih uloga u karijeri. Iako je prvenstveno bio glas Kreša, povremeno je igrao i druge likove u toj seriji, uključujući N. Gina, Dr Neo Cortek, Dr Nitrus Brio i Tini Tiger...

Brendana su u igri nasledili mnogi glumci, poput Čajniri, Stiv Blum i Džes Harnel, koji je davao glas Krešu Bandikutu od 2005. do 2020. godine. Iako je po Krešu najpoznatiji, Brendan je glumio i u filmu Grindhouse i seriji Riverdale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Umro glumac koji je davao glas legendarnom Crash Bandicootu

Izvor: Luftika.rs, 16.Maj.2023

Brendan O’Brien, glumac koji je dao glas Crashu Bandicootu, preminuo je u 60. godini. Vest o njegovoj smrti proširila se tek nakon objave smrtovnice na internetu, iako je Brendan umro još 23. marta ove godine.. Detalji o uzroku smrti nisu objavljeni.. Na službenom Twitter profilu videoigre oprostili...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.