TS Vojvodine uz Srđana Đokovića

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Dec.2010, 02:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TS Vojvodine uz Srđana Đokovića

Na sednici u Novom Sadu Srđan Đoković je dobio važan poen. Uz njega je stao Teniski savez Vojvodine. U zvaničnom saopštenju ove organizacije se ističe
- Na sastanku Upravnog odbora TSV razmatrani su programi Slobodana Živojinovića i Srđana Đokovića za novi saziv TSS. Uz konstataciju da je osvajanjem Dejvis kupa ostvaren najveći uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << tenisa i ukupnog sporta u istoriji Srbije, rečeno je da je to plod timskog i 20-to godišnjeg rada klubova, pojedinaca, roditelja i saveza. Ovaj uspeh ostvaren je mukotrpnim dugogodišnjim radom odricanjima i žrtvovanjima.
Razmatrana su i oba programa koja je ispred igrača Dejvis kupa određenih klubova i pojedinaca izneo Srđan Đoković na promociji u Novom Sadu, kao i program koji je izneo Boba Živojinović na sastanku u Novom Sadu i Subotici.
Upravni odbor TSV je konstatovao da je Živojinović teniska legenda srpskog sporta i kao igrač i kao predsednik Saveza u čijem je mandatu osvojen Dejvis kup. Takođe je zaključeno da je do sada bio predsednik u dva mandata (2+4 godine) i da nije do sada realizovao izgradnju Nacionalnog teniskog centra, dobijanje velikog međunarodnog turnira kao ni druge investicije.
Na prethodnim izborima 2006, TSV je apsolutno podržao izbor Živojinovića na tu funkciju predsednika međutim, s obzirom da nije iskoristio dve šanse smatramo da nema pravo na nov treći mandat. Ceneći sve ove okolnosti smatramo da je njegovo mesto u budućem radu u organima TE i ITF, gde ga predlažemo jer u tim organima može da najviše doprinese srpskom tenisu.
Program koji je prezentovao Srđan Đoković kao idejni promoter nove ere srpskog tenisa ide za tim da su neophodne pozitivne promene, modernizacija organizacije i rada Saveza. Povezivanje sa Dejvis kup timom svih juniorskih i pionirskih najboljih igrača, obezbeđenje neophodnih finansijskih sredstava za funkcionisanje Saveza i dovođenje novih ljudi iz sveta biznisa i profesionalizacija sudijske i trenerske organizacije na višem nivou.
Nakon opsežnih rasprava u UO TSV stručnim telima TSV donete su sledeće odluke: UO TSV podržava promene, podržava sređivanje finansijske situacije uz obavezu da novi predsednik, podpredsednici, članovi UO TSS do 31. 3. 2011. uplate novčane iznose. UO TSV podržava igrače i trenera Dejvis kup tima u nastojanju da se ove promene izvedu na demokratski i legitiman način.
Srđan Đoković je prihvaćen kao garant ovih promena, a posebno je značajno što lično nema nameru da bude kandidat za predsednika TSS i što to ne radi iz ličnog interesa, a ovim promenama daje prostor mladosti, znanju, stručnosti i profesionalnosti.“
Za presednika novoformiranog Saveta za razvoj tenisa u AP Vojvodini izabran je Mihajlo Knezi, čiji zadatak je da izradi strategiju razvoja teniskog sporta u Vojvodini u naredne 4 godine.
Zadatak novoformiranog Saveta roditelja TSV, za čijeg je predsednika izabran Bora Ćurčin, je da okupi sve interese roditelja čija deca se takmiče i da ih poveže sa organima i telima TSV i TSS.
Ispod saopštenja su potpisani generalni sekretar TSV Dušan Milojković i predsednik TSV Milan Jerinkić.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.